OLEJ MAKADAMIA 100ml zimnotłoczony naturalny
OLEJ MAKADAMIA 100ml zimnotłoczony naturalny
Polecamy

OLEJ MAKADAMIA 100ml zimnotłoczony naturalny

Koszt wysyłki: od 12,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty - 12,90 zł
Kurier DPD - 15,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Cena: 12,50 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Skład
  • Recenzje produktu (0)
100% naturalny zimnotłoczony
 
Olej makadamia – olej pozyskiwany z orzechów drzewa makadamia metodą tłoczenia na zimno. Stosowany do pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej jak również w preparatach do skóry starzejącej się. Wspomaga walkę z cellulitem i rozstępami. Stosowany również w pielęgnacji włosów. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym. Olej makadamia wykazuje wysoką biozgodność.

Główne składniki oleju makadamia to: Wit A, Wit z grupy B, Wit E, lecytyna, fenole, składniki mineralne. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe. Kwas oleinowy (do 67%), palmitynowy (do 10%), oleopalmitynowy (do 24%). Kwasy omega 3 i 6 oraz skwalen.

WŁAŚCIWOŚCI OLEJU MAKADAMIA:
- antyoksydacyjne, chroni przed działaniem wolnych rodników
- zmiękcza i wygładza naskórek
- antybakteryjne
- regeneruje komórki
- likwiduje zaczerwienienia i podrażnienia
- chroni przed działaniem promieniowania słonecznego
- działa odżywczo i nawilżająco
- spowalnia procesy starzenia się skóry
- działa przeciwzmarszczkowo
- wspomaga walkę z cellulitem i rozstępami
- posiada właściwości lecznicze, dlatego stosowany przy oparzeniach, bliznach i drobnych ranach
- dobrze się wchłania
- chroni włosy przed wysoką temperaturą
- pielęgnuje włosy suche i łamliwe
Zastosowanie oleju makadamia:
bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do kremów, masek
-jako dodatek do kąpieli
odżywka, maska do włosów
do masażu w postaci czystej lub jako składnik mieszanki
preparat przed i po opalaniu samodzielnie lub jako dodatek do emulsji do opalania
- dodatek do mleczka do demakijażu
Specyfikacja produktu:
Ilość: 100ml
Postać: kolor żółty do brązowego, orzechowy zapach
Sposób produkcji: tradycyjny, tłoczony na zimno
Opakowanie: szklana, ciemna butelka
Przechowywanie: chłodne, suche, zacienione miejsce.
ZDJĘCIE PRODUKTU POGLĄDOWE, KOLORY ETYKIET MOGĄ SIĘ RÓŻNIC

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia Seed Oil)

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
DARMOWA DOSTAWA OD 180 ZŁ
MOŻLIWOŚĆ ZWROTU TOWARU
W CIĄGU 30 DNI